Слађана Илић из Зворника, изабрана је данас (9.6.2017.) на Изборној скупштини Организације жена ДНС РС, за предсједницу Организације жена Демократског народног савеза.
Илићева је рекла да ће један од првих циљева бити формирање општинских организације жена ДНС-а у локалним заједницама у којима то још није учињено.

“У источном дијелу Републике Српске, из којег долазим, још има општинских организација у којима нема одбора жена и на то ћу прво усмјерити своје активности”, рекла је Илићева новинарима у Бањалуци након Изборне скупштине Организације жена ДНС-а.

Она се захвалила чланицама Организације на указаном повјерењу, те навела да ће јој у обављању нове функције значајно помоћи и искуство које је стекла као потпредсједник ове организације.

“То ми је помогло да већ имам план у којим областима би требало наставити истим темпом, а шта би требало промијенити”, рекла је Илићева.

Она је додала да ће се трудити да као просвјетни радник настави и још побољша сарадњу са организацијама младих.

Генерални секретар ДНС-а Драгутин Родић рекао је да је ово завршни чин изборних процеса у ДНС-у пред изборну скупштину која ће бити одржана 17. јуна у Бањалуци.

Он је навео да ће изборној скупштини ДНС-а присуствовати 1.329 делегата, који су изабрани у својим локалним организацијама, регионалним одборима, Организацији младих и Организацији жена.

Родић истиче да је изборни процес у протеклих шест мјесеци “дао нову снагу ДНС-у”, те да ова странка иде путем који се гради већ 17 година.

“Изборна скупштина 17. јуна биће завршни чин једне политике у овом периоду, након чега се ДНС спрема за опште изборе”, рекао је Родић.

Он је навео да ДНС данас има више од 40.000 чланова организованих у девет регионалних одбора у Републици Српској и један у Федерацији БиХ.

Досадашња предсједница Организације жена ДНС РС др Мира Поповић, данас је, пред 300 делегата, колико их је присуствовало Скупштин,и поднијела извјештај о раду Организације у протеклом четворогодишњем периоду. Избране су и чланице Главног одбора Организације жена.

Изборној скуштини Организације жена ДНС РС присуствовала је и члан Предсједништва ДНС-а, министар у Влади Српске Лејла Решић те генерални секретар Народне Скупштине РС Марко Аћић.

Као гошће, овом догађају су присуствовале предсједнице Организације жена СНСД-а, СП-а и НДП-еа.

SHARE